dinsdag 14 juli 2009

Video Aktief

Mijn naam is Patrick Krul, eigenaar en oprichter van Video Aktief. Wie u voor u heeft en wat u van Video Aktief kunt verwachten wil ik hier graag uit de doeken doen.

Start in 1993
Video Aktief is een klein videoproductiebedrijf, letterlijk een eenmanszaak. Ik ben gestart in 1993 en had toen nog de nodige papieren nodig om me te mogen vestigen. Gelukkig was mijn vakdiploma fotografie voldoende voor mijn op te richten eenmanszaak. Er zijn dan ook veel raakpunten voor wat de beeldvorming en belichting betreft. Toch is video nog wat lastiger omdat je met veel meer zaken rekening moet houden. Geluid, camerastabiliteit en anticiperen op de omgeving zijn enkele voorbeelden daarvan. Door de jarenlange ervaring heb ik ook deze aspecten van het vak goed onder de knie gekregen.

De eerste jaren
In het begin hield ik mij vooral bezig met bruiloften en partijen, smalfilms overzetten en editwerk. Dit zogenaamde 'particuliere werk' doe ik nog steeds maar veel minder dan voorheen. Na enkele kleine bedrijfsfilmpjes dienden zich in 2002 de eerste serieuze projecten aan. Mijn eerste film voor een internationale beurs en nog een voor een wereldwijd bekende multinational brachten mij een nieuwe klantenkring. Zo kwamen via via, zonder acquisitie te plegen, meerdere bedrijfsopdrachten op mijn pad.


De Omslag
Eind 2007, 5 jaar na de eerste grote opdrachten, werd het te druk met bedrijven, instellingen en verenigingen. Ik stond voor de keuze om personeel aan te nemen of om me te specialiseren in de zakelijke markt. Het laatste is het geworden, echter zonder het particuliere werk helemaal te laten vallen. Af en toe een bruiloft is nog erg leuk om te doen, en het filmen van een uitvaart geeft mij enorm veel voldoening.

Een uniek product
Video Aktief heeft nu een unieke plaats verworven in de videoproductiemarkt. Enerzijds véél voordeliger dan de grote filmproducenten die vaak in ploegen van meerdere personen werken. Anderszijds creatiever en beter geoutilleerd dan de gemiddelde 'huwelijksvideograaf' die het filmen vaak naast een reguliere baan doet. Een perfecte prijs/kwaliteit verhouding dus voor bijna alle soorten films. Een heel sterk punt daarbij is de mobiliteit. Als u het wenst kan ik de hele film bij u op locatie verwerken, van het bedenken en editen tot het branden van de dvd. En dat over de hele wereld, want alle apparatuur is mobiel en luchthavenbestendig verpakt.

Video Aktief
Patrick Krul
Scorpius 17
5175 XM LOON OP ZAND
Nederland

tel: +31 (0)416-362226
fax: +31 (0)8-42203305
gsm: +31 (0)6-22777595 (alleen voor dringende zaken)

Website: www.videoaktief.nl
E-Mail: info@videoaktief.nl

Geen opmerkingen: